پروانه استاندارد
نحوه دریافت پروانه استاندارد
علامت استاندارد یکی از ضوابط و قوانین تجاری کالا است؛ که به منظور تضمین کیفیت و سلامت بر روی محصولات درج می گردد. امروزه؛ اغلب کالاها و محصولات موجود در بازار دارای پروانه استاندارد می باشند. سازمان ملی استاندارد با نظارت بر کیفیت و اصول خط تولید، میزان سلامت کالاها را بررسی می کند.
شرایط لازم به جهت اخذ نشان استاندارد ملی در کشورهای مختلف جهان متغیر است. بنابراین؛ کالاهای دریافت کننده این نشان، صرفا در کشور مورد نظر قابل تولید و عرضه می باشند. معیار ها و ضوابط لازم برای دریافت پروانه استاندارد بسته به موارد متعددی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد، متغیر است.
استاندارد ملی ایران در دو نوع اجباری و تشویقی ارائه می شود؛ که به موجب قانون و بسته به کالای تولیدی می تواند نوع آن متفاوت باشد. سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان بزرگترین مجمع تدوین کننده قوانین و ضوابط کالاهای وارداتی و صادراتی، در سال 1304 برای نخستین بار تشکیل گردید. این سازمان؛ در سال 1339 با توسعه استانداردهای لازم آزمایشگاهی و تصویب قوانین، فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد.
در ادامه این مطلب؛ ضمن تشریح انواع پروانه استاندارد و مدارک لازم برای دریافت آن، به بررسی مراحل اخذ علامت استاندارد ملی ایران نیز اشاره خواهیم کرد.
پروانه استاندارد چیست؟
به طور کلی؛ استاندارد شامل مجموعه قوانین و ضوابطی است؛ که به منظور آن تمامی زیرمجموعه ها موظف به پیروی از این اصول می باشند. امروزه این قوانین در مقیاس بزرگتری به نام سامانه ملی استاندارد ارائه می گردد. استاندارد ملی ایران متشکل از ضوابط و معیارهایی است که؛ به واسطه آن کالا یا محصول در چهارچوب های معینی کیفیت سنجی می شود.
نشان استاندارد یکی از قابل اطمینان ترین راه ها به منظور شناسایی اصالت و سلامت محصول است. قوانین پروانه استاندارد ابعاد مختلفی را شامل می شوند که بسته به واحد تجاری یا کارخانجات متغیر است. به عنوان مثال؛ تمامی نمایندگی های زیر مجموعه یک واحد تجاری، موظف به رعایت استانداردهای یکسانی برای تولید کالا می باشند.
انواع پروانه استاندارد
همانطور که در ابتدا نیز ذکر شد؛ پروانه استاندارد در دو نوع پروانه اجباری و تشویقی به تولیدکنندگان ارائه می شود. در ذیل به تشریح این دو مورد خواهیم پرداخت؛
-
- استاندارد اجباری
پروانه اجباری مختص آن دسته از کالاها و محصولاتی است؛ که تولید و توزیع آن ها در بازار نیازمند اخذ پروانه استاندارد است و بدون دریافت این نشان، فعالیت تجاری آن صنعت غیرقانونی تلقی خواهد شد. اغلب محصولات بهداشتی و صنایع غذایی، مشمول دریافت استاندارد اجباری می باشند.
-
- استاندارد تشویقی
در برخی از موارد، دریافت استاندارد برای تولید و عرضه محصولات اجباری نیست. این بدین معنی است که؛ تولیدکنندگان آن دسته از محصولات می توانند بدون نیاز به علامت استاندارد اجباری، محصول خود را به صورت قانونی به بازار عرضه کنند. لازم به ذکر است؛ دریافت نشان پروانه تشویقی در جلب اعتماد مشتریان و اثبات کیفیت کالا به مصرف کنندگان بسیار موثر خواهد بود.
مدارک لازم جهت اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد
دریافت علامت استاندارد ملی ایران نیازمند ارائه مدارک و مستنداتی است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد. این مدارک در هر دو نوع استاندارد اجباری یا تشویقی ثابت است و مشمول تغییر نخواهد بود.
مدارک لازم جهت تاسیس و ثبت واحد تولیدی به شرح ذیل می باشند؛
- اصل مدارک ثبت واحد تولیدی در روزنامه رسمی
- اصل مدرک پروانه ساخت و بهره برداری
- اصل پروانه فعالیت واحد تولیدی
- و …
- در صورت وجود تغییرات در واحد تولیدی، ارائه روزنامه ثبت تغییرات
- ارائه مدارک لازم از برند یا علامت تجاری محصول تولیدی
اخذ پروانه استاندارد محصول
چنانچه قصد دریافت پروانه استاندارد محصول را دارید، لازم است؛ تا در وهله اول مدارک مربوطه را در سامانه http://isom.isiri.gov.ir بارگذاری کنید.
مدارک لازم به شرح ذیل هستند:
- ارائه گواهینامه تایید شده توسط مسئول کنترل کیفی محصولات؛
- تصویر آگهی ثبت واحد تولیدی در روزنامه رسمی کشور و ارائه روزنامه ثبت تغییرات؛
- ارائه اسکن فیش واریزی و بارگذاری آن در سامانه؛
- و …
- تکمیل فرم درخواست توسط مدیرعامل؛
- ارائه مدارک هویتی مدیرعامل شرکت نظیر؛ اسکن شناسنامه و کارت ملی؛
- ارائه اطلاعات مربوط به واحد تولیدی و آزمایشگاه؛
- تصویر پروانه ساخت، بهره برداری و جواز کسب واحد تولیدی؛
مراحل دریافت پروانه استاندارد
اخذ پروانه استاندارد ملی ایران نیازمند انجام مراحل مختلفی است که عدم پیگیری و انجام هر کدام از مراحل مذکور، زمان و هزینه بسیاری را به دنبال خواهد داشت. در ابتدای دریافت پروانه لازم است؛ تا تولیدکنندگان واحدهای تولیدی خود را به لحاظ امکانات و تجهیزات مورد نیاز ارتقا داده و بستر مناسبی را برای خط تولید محصول فراهم کنند.
سپس؛ متقاضی دریافت استاندارد موظف است؛ پس از تکمیل فرم درخواست، با مراجعه به سازمان استاندارد آن را به مسئول مربوطه تحویل دهد. بررسی ویژگی های تولید کالاهای مورد نظر مطابق با ضوابط سازمان استاندارد و شرح خط تولید نیز از دیگر مراحل دریافت این نشان است.
یکی از معیارهای لازم جهت دریافت پروانه استاندارد، وجود آزمایشگاه در واحد تولیدی به جهت کنترل کیفی محصولات است. ارائه مدارک لازم جهت اطمینان از نحوه عملکرد آزمایشگاه به سازمان استاندارد ضروریست.
چنانچه؛ واحد تولیدی مربوطه دارای برند یا علامت تجاری می باشد، تولیدکننده موظف است گواهی ثبت و دریافت برند محصول خود را به سازمان ملی استاندارد ارائه دهد. در مرحله آخر دریافت پروانه استاندارد به منظور تایید نهایی محصول؛ می بایست نمونه ای از محصول برای بررسی و کیفیت سنجی به سازمان استاندارد تحویل داده شود.
شایان ذکر است که پروانه دریافتی به مدت یکسال اعتبار داشته و پس از اتمام این بازه زمانی، تولیدکنندگان می توانند به منظور تمدید پروانه اقدامات لازم را انجام دهند.
جمع بندی
چنانچه؛ واحد تولیدی مربوطه دارای برند یا علامت تجاری می باشد، تولیدکننده موظف است گواهی ثبت و دریافت برند محصول خود را به سازمان ملی استاندارد ارائه دهد. در مرحله آخر دریافت پروانه استاندارد به منظور تایید نهایی محصول؛ می بایست نمونه ای از محصول برای بررسی و کیفیت سنجی به سازمان استاندارد تحویل داده شود.
شایان ذکر است که پروانه دریافتی به مدت یکسال اعتبار داشته و پس از اتمام این بازه زمانی، تولیدکنندگان می توانند به منظور تمدید پروانه اقدامات لازم را انجام دهند.
A modern AI tool ai undressing for working with images. Learn more about its features, capabilities and applications. Full privacy control and ease of use will ensure comfortable interaction.
киного 1080p киного смотреть бесплатно
kinogo фильмы для подростков киного фильмы по комиксам